Var trendsäker med rätt färger och former

Människor älskar att vara snyggt klädda och i Sverige är människor mer moderiktiga än någonsin. Det kan handla om allt från specifika plagg, färger och former och naturligtvis gäller detta för både män och kvinnor. Det är mycket som har hänt på catwalken under Paris Fashion Week i Paris och modet för sommaren 2018 ser verkligen ut att explodera när det kommer till färger och material. För att vara ett riktigt modelejon är det viktigt att man håller sig uppdaterad med vad som gäller och man behöver sällan vara rik för att lyckas komma upp med en snygg outfit som är helt rätt i tiden.

Det som utmärker våren och sommaren 2018 allra mest är då främst färgerna. Under föregående år var det mycket pastellfärger som låg på toppen och man använde sig gärna av material som liknade mocka. Pastellfärgerna håller sig kvar även denna säsong, men istället för beige och puderrosa är det nu lavendel som toppar listorna.

  • Fördelen med lavendel är att färgen kan användas på alla typer av plagg, och det gör den också. Det spelar ingen roll om det är pastell-lila, ljuslila eller just lavendel som man använder sig av och det har heller ingen betydelse om färgen syns till på tröjor, jackor, skor eller byxor. Det viktigaste är att den faktiskt finns och för en enkel och sommarfräsch look matchas den som vanligt med den fräscha färgen vit.
  • Sommaren 2018 bäddar även för en hel del mönster och utan tvekan är det blommiga mönster som man nu ska använda sig av. Av alla mönster som finns att välja mellan är det just blommigt som du bör kika efter och även här har det ingen betydelse vart blommorna sitter. Att föredra är en blommig klänning eller kjol, men blommorna kan även göra sig utmärka på en aftonklänning eller en avslappnad jumpsuit av både kortare och längre modell.
  • Vi går vidare på listan över trendiga färger och mönster för 2018 och hittar såklart de klassiska jeansen. Under denna säsong är det dock inte enbart jeanstyg på benen som gäller, utan en hel-denim look har aldrig varit så populärt. Istället för ljusa färger är det mörkt som är inne i vår och en denim-outfit kan lätt brytas med accessoarer i starka färger. Det finns ingen anledning att begränsa sig till de vanliga jeansbyxorna längre, utan nu är det topp till tå som gäller för både män och kvinnor.
  • Det är naturligtvis inte bara mönster och färger som finns på listan, utan även olika typer av former. I många års tid har spets och virkat varit inne under de varmare månaderna, men detta har nu bytts ut till något helt annat, nämligen veckade plagg. Det är inte alla som uppskattar den veckade stilen, men modet har förändrats så mycket de senaste åren att en enkel tröja med en liten veckad detalj kan göra underverk. Man behöver således inte ha en klänning som är veckad från hals till knä, utan det räcker utmärkt med en topp som är veckad vid bysten.