Trenderna vår/sommar 2018

Som de allra flesta människor vet så förändras modet hela tiden. Inför varje ny säsong är det något nytt som gäller och konsumtionen av kläder har ökat lavinartat. I Sverige är människor generellt sett väldigt måna om sina kläder och sitt utseende, vilket har gjort den svenska befolkningen till ett av de mest välklädda i världen.

Med tanke på den stora och ständiga förändringen kan det dock vara svårt att hänga med i svängarna, även för det största modelejonet i staden. På internet kan man följa bloggare och modemagasin för att se vad som gäller och vad som är rätt i tiden, men trots det kan man lätt hamna på efterkälke. Paris Fashion Week har nyligen ägt rum och det är just under denna vecka som standarden och modet sätts. I denna text kommer vi att informera om vilka stora trender som gäller i vår och i sommar år 2018, men om det är något för dig är upp till dig själv att bestämma.

  • Jeans – Jeans i all ära och vi skulle inte klara oss utan dem. De figursydda och tajta jeansen har dock hamnat längst in i garderoben och under vår och sommar 2018 är det raka och lössittande jeans som gäller. Jeans pryds med hjälp av mängder av fickor, dekorationer av olika slag eller bara olika nyanser av jeanstyg. Naturligtvis är det fortfarande en hög midja på jeansen som gäller och låga jeans verkar vara ute helt, till mångas stora glädje.
  • Maxiklänningar – Vi har sett klänningarna år efter år, men med ständigt nya former och designer. Maxiklänningen kommer att vara en av sommarens stora måsten och i år är det puderrosa eller ljusrosa nyanser som gäller. Klänningarna får mer än gärna vara lösa i sin design och vill man vara helt moderiktig bör man hänga undan de tajta maxiklänningarna som var så populära år 2016. Uppdatera din garderob med en rosa maxiklänning och sommaren är din.
  • Vit kostym – Det verkar som att alla trender inför sommaren 2018 är i ett slag större. Detta gäller för klänningar och byxor, men även när det kommer till kostymer. Under sommar och vår är det vita kostymer som gäller och man kan med fördel välja en modell större alternativ en oversize kostym. Vill du vara helt rätt i tiden så matchar du snyggt med svarta accessoarer.
  • Glittriga kappor – Något som man såg väldigt mycket av på Paris Fashion Week var just glitter. Här används man sig av glitter i olika former och färger, paljetter och andra typer av gnistrande och skinande stenar. Plaggen kom i allt från klänningar till kjolar, men det var den glittriga kappan som sedan hamnade på allas läppar. Skippa den korta kappan och satsa på en i knälängd. På så sätt kan kappan vara lika snygg till en längre kjol som till en kortare cocktailklänning och gör sig lika bra stängd som öppen.
  • Sportjacka – 80- och 90-talet är tillbaka, men i betydligt snyggare design. Den sportiga prasseljackan i gälla färger har tydligt synts till på catwalken, men med små justeringar. Här har man satsat på olika typer av dragkedjor och funktionsfickor på jackan och de finns i både kortare och längre modeller.